Voortdurend Vaneker op 10-10

Event over duurzaam wonen en leven

Met gastspreker Helga van Leur

Voordurend Vaneker is hét event voor iedereen die geïnteresseerd is in het duurzaam (ver)bouwen van een eigen woning. Trends en technieken op het gebied van duurzaam wonen en leven worden gepresenteerd door toonaangevende organisaties uit Twente. En weervrouw Helga van Leur geeft een inspirerende sessie over hoe je gemakkelijk bij kunt dragen aan een duurzame toekomst. 

Comfortabel én duurzaam leven
Met een groeiende welvaart en groeiende wereldbevolking komt er een punt waarop de aarde ons mensen niet meer voldoende kan geven. Wij verbruiken nú al meer dan de aarde ons kan bieden. Gastspreker Helga van Leur komt vertellen over hoe wij daar iets aan kunnen doen. 

 “Als je eenmaal weet hoe het in elkaar steekt, besef je dat het heel gemakkelijk is om andere keuzes te maken die wèl bijdragen aan een duurzame toekomst. En dat zonder het inleveren van comfort! Als je het slim aanpakt, levert het ook nog geld op! Duurzaamheid is niet per definitie duur”, zegt Helga.

Slim en praktisch
Bezoekers kunnen allerlei slimme,  praktische en duurzame toepassingen voor in en om het huis bekijken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan groene daken, zonnepanelen, warmtepompen, energiebesparende maatregelen, laadpalen voor je elektrische auto en meer. Ook geven experts adviezen over hoe  je architectuur en bouwen met duurzaamheid kunt combineren in je nieuwe of bestaande woning.

Vrije inloop
Voordurend Vaneker vindt plaats op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid. Er is een vrije inloop tussen 16.30 uur en 19.00 uur in en om gebouw Z17 aan het Zuidkamp in Enschede. De lezing van Helga van Leur staat om 17.00 uur op het programma. De toegang voor dit event is gratis. 

De deelnemende organisaties hebben wij hieronder vermeld. Wil je meer informatie over wat ze precies voor je kunnen betekenen op het gebied van duurzaam wonen en leven, lees dan hier verder.