Groen in 't Vaneker

't Vaneker is goed op streek. Ongeveer een derde deel van de kavels is in verkoop of verkocht. Wij vinden het nu, in de nazomer van 2017, een goed moment om te beoordelen hoe het er nu voor staat met het in 2012 bedoelde groene perspectief van de wijk. Aanleiding hiervoor is ook dat in de winter van 2016/2017 onrust ontstond over werkzaamheden die in het gebied plaats vonden om woonbebouwing mogelijk te maken. Bewoners, omwonenden en sommige raadsleden vroegen zich af of de uitgangspunten uit het Ontwikkelingsplan van 2012 wel gerealiseerd worden. Verwordt “Wonen in ’t Groen” niet slechts tot een verkooppraatje en vindt er ondertussen alleen maar kaalslag plaats? Het antwoord is duidelijk: neen. 

Groenboek & Groenvideo

We hebben een zo uitgebreid mogelijk antwoord op deze vraag gegeven in de vorm van een Groenboek met als ondertitel 'Hoe ontwikkelt zich 't groen in 't Vaneker na 2014?'. 

Het is een overzicht van wat er de komende vijftien jaren verandert in het prachtige bosgebied 't Vaneker. Er wijzigt veel, maar 't Vaneker zal even groen blijven. Henk Visscher, landschapsarchitect van de gemeente Enschede, neemt je in het boek mee om dit te laten zien.

In deze video licht Henk het boek toe. Kijk je mee?

Interesse in het boek?

Heb je interesse in dit boek, dan kun je de digitale versie hier downloaden. Kopers van een kavel of een historisch pand in 't Vaneker, krijgen het boek thuis toegestuurd.