Groen en openbare ruimte

Steeds meer is te zien dat ’t Vaneker zijn definitieve vorm krijgt. Meer dan honderd kavels zijn verkocht en vaak al bebouwd. Ook zijn bijna alle voormalige legeringsgebouwen getransformeerd tot woningen en de 22 villa’s van Parkwonen zijn bewoond. Met de huidige en toekomstige bewoners zijn en worden vooraf afspraken gemaakt over allerlei zaken die op het snijvlak liggen van de kavel en de openbare ruimte. Hiermee wordt onder andere bedoeld: erfontsluitingen waarmee de kavel verbonden wordt met de openbare weg, erfafscheidingen met de openbare ruimte, waterberging op eigen kavel, etc.

Stijlboek

Het stijlboek is opgesteld voor alle bewoners en toekomstige bewoners van ’t Vaneker en geeft een toelichting op de openbare ruimte en materiaalgebruik bij de landschappelijke inrichting in ‘t Vaneker. Het stijlboek is vooral een boek met veel foto’s die als inspiratie dienen en oplossingen laten zien die bijdragen aan een natuurlijke omgeving.

Interesse in het stijlboek?

Heb je interesse in het stijlboek, dan kun je de digitale versie hier downloaden. Optanten en kopers van een kavel krijgen het stijlboek in geprinte vorm.

Groenboek & Groenvideo

Het Groenboek geeft een overzicht van wat er de komende jaren verandert in het prachtige bosrijke gebied 't Vaneker. Er wijzigt veel, maar 't Vaneker zal even groen blijven. Henk Visscher, landschapsarchitect van de gemeente Enschede, neemt je in het boek mee om dit te laten zien.

In deze video licht Henk het boek toe. Kijk je mee?

Interesse in het boek?

Heb je interesse in dit boek, dan kun je de digitale versie hier downloaden. Kopers van een kavel of een historisch pand in 't Vaneker, krijgen het boek thuis toegestuurd.