Deelnemende organisaties

Nieuwsgierig naar de deelnemende organisaties tijdens Voortdurend Vaneker? 
Hier lees je meer:

 


Ons bureau, bestaande uit ca. 10 medewerkers waaronder 2 architecten, benadert elk project, van tuinhuisje tot stedenbouwkundig ontwerp, met een frisse blik. Wij laten ons bij voorkeur leiden door de situatieve gegevens en een goed programma van eisen. Daarnaast zien wij het belang van een integrale en innovatieve benadering: in onze gebouwen combineren wij architectuur met technologie en duurzame ontwikkeling, met respect voor mens en milieu, in de meest brede zin van het woord.

 


Energie wordt alsmaar schaarser en duurder. De milieubelasting van traditionele energiebronnen vormt een steeds groter probleem. Met een warmtepomp haalt u energie uit uw direct omgeving. Daarmee bespaart u het milieu én uw portomonnee. Dutch Headpump Solutions heeft de warmtepomp in de afgelopen jaren geperfectioneerd. Zo heeft DHS een eigen productlijn ontwikkeld, waaronder de innovatieve Hydrotop. Daarnaast is HDS exclusief importeur van het bekende Oosterijkse merk OCHSNER. 

 


Floraroof is een nieuw opgericht bedrijf dat de Ecopan heeft ontworpen. De eerste woningen zijn in augustus  20013 in kader van een pilot project voor de wooncoporatie Domijn uitgevoerd Het pilotproject omhelst 11 woningen in de wijk Hoge Bothof Transburg Doel van Ecopan is om daken met traditionele dakpannen simpel en vlug te veranderen in een groendak.

 


Reimarkt is een winkel waar woningeigenaren en -huurders duurzaam wonen kunnen kopen. Het doel: energiebesparing en wooncomfort vergroten. Vanuit woongenot en klantwaarde is een passende productlijn ontwikkeld. Voor iedere woning liggen er kant en klare oplossingen in het schap, van dubbel glas tot 0-op de meter woningen. We dagen klanten uit met aanbod op maat dat men niet had verwacht, maar altijd al wilde hebben. Klanten zien direct wat het kost (prijs/huurverhoging) én wat het oplevert (energiebesparing). 

 


EnergieBesparing Twente B.V. wil een bijdrage leveren aan de verduurzaming van woningen en ander onroerend goed in Twente. Verduurzamen betekent voor ons de advisering, uitvoering en nazorg van verbeteringsmaatregelen die een vermindering van energiegebruik, een verbetering van het wooncomfort en een blijvende waardevermeerdering van het pand tot gevolg hebben.

De partners in EnergieBesparing Twente B.V. zijn allen gerenommeerde en ervaren bouwbedrijven, zowel op het gebied van nieuwbouw, als op het terrein van verbouw en renovatie.

 


Farwick is een allround groenvoorzieningsbedrijf, opgericht in 1898. Dat klinkt oud, maar door innovatie, inspiratie en nauw contact met onze opdrachtgevers blijven wij jong. Wij volgen nauwgezet de ontwikkelingen in ons vak, de markt om ons heen en lopen vaak voorop bij het toepassen van nieuwe technieken en het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor de buitenruimte. Bij ons staat een langdurige en constructieve relatie met onze klanten centraal.

Met ons team van 40 enthousiaste hoveniers en groeningenieurs zijn wij breed inzetbaar en werkzaam voor bedrijven, (semi-)overheden, particulieren, scholen, woningbouwcorporaties, VVE’s en zorginstellingen. Onze diensten bestaan o.a. uit:  het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van terreinen en groenvoorzieningen, particuliere tuinen, daktuinen en vegetatiedaken, zwemvijvers en interieurbeplanting.

 


Geas Energiewacht is al ruim 45 jaar een begrip in Oost-Nederland met 135.000 abonnees. Wij bieden een hoogwaardige serviceverlening, die bestaat uit onderhoud, service, lease, huur en koop van o.a. verwarmings- en warmwaterapparatuur. Omdat wij het erg belangrijk vinden dat onze abonnees tevreden zijn met onze service, zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per weer bereikbaar. Dagelijks zijn 120 servicemedewerkers in de regio op pad voor onderhoud en storingen van klanten. Maar Geas Energiewacht is meer dan alleen een aanbieder van CV-ketels en Onderhoudscontracten. Wij bieden een divers aanbod van energie producten en diensten in de woning. Samen werken aan duurzaamheid, milieu en energiebesparing vinden we belangrijk.

 

 

Maak kennis met Groen & Wel, een lokaal bedrijf dat zich richt op het bevorderen van het welzijn en bewustzijn, door middel van een toegankelijke moestuinmethode inclusief lokaal geproduceerde moestuinbakken, gemaakt van het beste Douglas hout uit eigen streek.

Je eigen groenten en kruiden kweken naast de deur en met vers, geoogste ingrediënten heerlijke gerechten bereiden? Met onze verhoogde en lage moestuinbakken, voorzien van een uiterst eenvoudige moestuinmethode, is moestuinieren nu voor iedereen weggelegd!

Je hebt geen groene vingers nodig, de mobiele moestuinbak kan op elk zonnig plekje worden neergezet en dankzij de tafelhoogte is de moestuinbak ook voor mensen met een rolstoel of een rollator toegankelijk.

Kom langs bij onze kraam en maak kennis met ons moestuinaanbod, waarbij we met een leuke demonstratie laten zien hoe makkelijk en lekker het is om je eigen groenten, kruiden en snijbloemen te kweken! Zie en hoor hier ook meer over onze pilot in de zorg en onze wijkprojecten!

 


In ieder geval uw partner voor alle installatiewerkzaamheden, beheer & onderhoud en advies voor zowel Woningbouw- als Utiliteits- projecten door geheel Nederland.

Met vestigingen in Fleringen, Hardenberg, Heeten, Hengelo, Nijverdal, Raalte, Zwolle, Apeldoorn, Almelo, Enschede en Rheine (D) kunnen we onze opdrachtgevers, met behulp van onze vakmensen (ca. 450 FTE), ontzorgen met name als het gaat om installatietechnische vraagstukken en uitvoering, advies, onderhoud en beheer op afstand. Loohuis is opgericht in 1953 en heeft in de afgelopen 60 jaar veel kennis en expertise verworven op het gebied van installaties en hierdoor een goede, respectabele naam op de Nederlandse markt verkregen.

Bij familiebedrijf Loohuis vinden we het een belangrijke zaak dat wij kleiner zijn dan de groten en groter dan de kleinen, een positie die ons uitstekend bevalt.

We onderscheiden ons namelijk hierdoor van de grote installatiebedrijven door toegankelijkheid en dichter bij onze klant te staan en tegelijkertijd aanzienlijk meer diensten te kunnen verlenen dan de kleinere bedrijven.

 


Een duurzaam bedrijf zorgt ervoor dat het een positieve invloed heeft op de rest van de wereld en de toekomst hiervan, zowel op het gebied van milieu, mens als maatschappij. Raab Karcher heeft daarom het Greenworks label ontwikkeld. Onder dit label bieden wij tal van geselecteerde duurzame bouwmaterialen uit ons bestaande assortiment aan. Een duidelijk herkenbaar assortiment ‘groene’ producten, die bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving.

Bij de samenstelling van het assortiment Greenworks producten is zorgvuldig gekeken naar de duurzame kenmerken van een product, de koers die de overheid vaart op het gebied van duurzaamheid en naar de milieuprestaties van het product. Van het onttrekken van grondstoffen aan de natuur tot en met de verwerking van afval na de sloop van een gebouw.

 


Aviator line® is ontworpen vanuit een tomeloze drang te laten zien hoe het werken van deze tijd is: onafhankelijk, actief en met lef. Aviator line® creëert sfeer en als de sfeer klopt, klopt alles. Er ontstaat letterlijk ruimte om te werken op een manier die past bij nu. Doe wat je moet doen. Waar en hoe jij dat wilt. Be your own pilot.

Aviator line® is genomineerd voor de prestigieuze German Design Award 2015 in de categorie ‘Excellent Product Design’.De vakjury is van mening dat de kwaliteit van het ontwerp Aviator line® zeer bijzonder is en op alle details overtuigt.

Maak kennis met een meubel dat ontstaan is vanuit de gedachte dat werken leuk en inspirerend kan zijn. Aviator line® is een vertaling van het ‘nieuwe werken’, ontworpen vanuit de gedachte ‘less is more’. Door zijn functionaliteit goed voor actief en gezond werken. Het programma onderscheidt zich door het gebruiksgemak, waardoor veel vrijheid voor de gebruiker ontstaat. Aero-desk is door optimale beenvrijheid, intelligente bladconstructie en flexibiliteit, een perfect werkmeubel. Navigator-cube zorgt voor een actieve gebalanceerde zithouding met de verrassende berging onder de zitting: Flap. Aviator line® is een waardevolle toevoeging aan het werken van nu, voor de onderneming van nu. “Don’t waste your time or time will waste you”. (bron: Muse).

  • Ontworpen volgens het principe ‚les is more’ hierdoor zijn minder onderdelen toegepast.
  • Zuinig energie- en materiaalgebruik door lange levensduur
  • Diverse combinatiemogelijkheden, aan te passen bij gewijzigd gebruik. 
  • Eenvoudige montage en demontage voor recycling
  • Logistiek; Inclusief transport en montage, retour nemen verpakkingsafval. (Totaalconcept)

 


Als familiebedrijf hebben wij inmiddels 25 jaar ervaring in het maken van traditionele nestkasten voor uilen, roofvogels, zangvogels en zoogdieren.

Onze afnemers bevinden zich niet alleen in Nederland maar vanuit heel Europa weet men onze kennis en kwaliteit te waarderen. Een goed advies en een kwalitatief hoogwaardige kast, exact toegesneden op de diersoort, maken ons dan ook uniek. Door het gebruik van hoogwaardige materialen garanderen wij een levensduur van 15 tot 20 jaar.

 


TONZON is de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal. Het bedrijf ontwikkelt en produceert sinds 1980 thermisch isolatiemateriaal gebaseerd op het thermosflesprincipe.  Het opvouwbare isolatiemateriaal heeft een zeer hoog isolerend effect en is handig en schoon te verwerken. Geen overlast door vrachtauto’s, vezeltjes of giftige gassen.   Bekend is het Thermoskussen voor vloerisolatie. Daarmee worden begane grondvloeren nog warmer dan de lucht boven de vloer.  Een andere uitvinding van TONZON is de HR-radiatorfolie die onzichtbaar zijn werk doet omdat deze op de achterkant van de radiator zelf kan worden aangebracht. Meer info op www.tonzon.nl. 

 


Een afvalloze maatschappij in 2030. Dat is onze droom. Niet dat er in 2030 geen afval meer is, maar dat al het afval dan grondstof is voor nieuwe producten of brandstof voor duurzame energie. Om die droom geen bedrog te laten worden, draagt Twente Milieu graag dagelijks bij aan een schoon gezond en fris Twents milieu.

 


Wij zien het als onze plicht om duurzame alternatieven te vinden voor het gebruik van fossiele brandstoffen, om zo de vervuiling tegen te gaan en in te spelen op de al maar slinkende hoeveelheid natuurlijke grondstoffen. De Twentse Energie Groep wenst dit doel op een maatschappelijk verantwoorde wijze te bereiken, door te streven naar de optimale balans tussen people, planet en profit. Wij willen dit realiseren door de (financiële) drempel voor het gebruik van duurzame alternatieven te verlagen, terwijl de kwaliteit en levensduur van onze producten gewaarborgd blijven.

 


USHI is een onafhankelijk bouwadviesbureau. USHI begeleidt particulier en collectief opdrachtgeverschap, berekent bouwkosten, duurzaamheid van huizen en gebouwen, voert bouwtechnische keuringen uit,  ontwikkelt nieuwe woonconcepten, maakt Meerjarenonderhoudsplannen en adviseert Verenigingen van Eigenaren. Tijdens Voortdurend Vaneker zal USHI kenniscentrum bouwen een workshop  geven over duurzaamheid. USHI is een bureau dat u kan adviseren en begeleiden om een zo duurzaam  mogelijk huis te maken. U kunt zich hiervoor ter plekke aanmelden. Er is beperkt plek. 
Het bijwonen van deze workshop een absolute must als u straks in een huis wilt wonen dat comfortabel, gezond en voordelig is: een huis dat klaar is voor de toekomst en waarvan u nog heel lang plezier zult hebben. USHI laat u zien wat u allemaal kunt doen om zo’n huis te realiseren. En zeg nou zelf: zo’n huis willen we toch allemaal!

 

 


Het bureau combineert ruime ervaring met een eigentijdse opvatting over architectuur en stedenbouw om voor de opdrachtgevers tot een zo compromisloos resultaat te komen.

De werkwijze van Van der Jeugd Architecten typeert zich door een gedreven optimisme en een geloof in het vermogen van architectuur tot het bijdragen aan het welzijn van mens en omgeving.
Ontwerpen is voor Van der Jeugd Architecten het zoeken naar creatieve en innovatieve oplossingen in ruimtelijke vraagstukken, zodat voor ieder opgave het meest duurzame, esthetische verantwoordde en economische haalbare resultaat bereikt wordt. 
Per opgave streeft Van der Jeugd Architecten naar een goede balans tussen duurzaamheid en leefbaarheid. Naast de (bouw)technische kant van duurzaamheid wordt tevens gekeken naar stedenbouwkundige en sociaal-maatschappelijke ‘duurzaamheid’. 
Op deze manier draagt 'bouwen' niet enkel bij aan de welzijn van opdrachtgever en eindgebruiker, maar kan Architectuur tevens bijdragen aan ruimtelijke kwaliteit en een betere leefwereld.

 

Ecotuin Twente

"Ecotuin Twente" is een nieuw ecologisch hoveniersbedrijf onder de paraplu van het Ecocentrum in Enschede. Ecologisch hovenier Gijs Haverkamp en ecoloog-ontwerper Susanne Groten zorgen voor natuurlijk ogende en goed te onderhouden beplantingen - van strak modern tot plaatselijk fleurig en weelderig, en voor de gehele duurzame inrichting van de tuin. Pergola's en ander duurzaam materiaal wordt veelal betrokken van "TUULK" natuurlijk bouwmateriaal, eveneens gevestigd in het ecocentrum. Bomen en planten worden direct ingekocht bij milieuvriendelijke en biologische kwekers.
De bandbreedte van ecologische tuinontwerpen is o.a. eerder gepresenteerd bij het Rijksmuseum Twente in het kader van de tentoonstelling "Aardse Paradijzen". Enkele vVoorbeelden zijn te vinden onder "tuinen" op www.ecocentrumemma.nl Tuinontwerpen zijn bij ons interactief - rekening met de eigen inrichtingswensen, zelfwerkzaamheid, de onderhoudswensen en het budget van de eigenaar:

  • Onze vragenlijst helpt u om uw wensen in begin helder op een rijtje te zetten.
  • In een live sessie ter plekke schetsen wij dan de mogelijke inrichting van uw tuin op grote afdrukken van overzichtsfotos van de tuin en laten u referentie fotos zien van beplantingen. Hierdoor worden alle beplantingen optimaal ingepast in de omgeving, in harmonie met de architectuur,het landschap en de sociale omgeving. Op deze manier kan men zich ook een goed beeld  vormen van hoe de tuin vanuit verschillende zichtlijnen eruit komt te zien, ook zonder dure tuintekeningen.
  • Voor oppervlaktemetingen wordt de fotoschets overgedragen naar een plattegrond t.b.v. bestrating e.d.
  • Een duidelijk stappenplan ervoor dat de uitvoering gedoseerd en plezierig kan worden uitgevoerd.

 

TUULK

Met natuurlijke bouwmaterialen verzekert u zich van een aangenaam binnenklimaat.
Meer en meer mensen vertrouwen natuurlijke producten. Deze zijn prettig in verwerking, over het algemeen bevatten ze geen schadelijke stoffen en leveren een prima resultaat. Natuurlijke bouwmaterialen zijn damp open, waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Vertrouw op “Tuulk” natuurlijke bouwmaterialen. Tuulk zal bij Voortdurend Vaneker een demonstratie geven van het verwerken van leemfinish op isolatiemateriaal. 

 

 

Venema restauratie

Venema Restauratie is gespecialiseerd in restauratie, renovatie en oppervlakte reiniging. In de afgelopen 42 jaar heeft Venema zich ontwikkeld tot een hoogwaardige onderneming die volgens eeuwen oude kennis historische en monumentale gevels restaureert. Dit alles met authentieke, compatibele materialen en technieken met als doel monumenten in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Door het leveren van kwaliteit met voldoende kennis op de werkvloer is de naam Venema een begrip geworden.
Johan Venema is de derde generatie Venema's in het famililiebedrijf. In het jaar 2012 bestond het bedrijf 40 jaar, waarvan Johan er 30 jaar als eigenaar op heeft zitten.
Venema Restauratie heeft door de jaren heen een landelijke bekendheid opgebouwd en is een van de weinige bedrijven in Nederland die de geheimen van traditionele bouwtechnieken en voegwerk volledig meester is. Website: https://www.venemarestauratie.nl/

 

Nesth® staat voor handgemaakte bedden met persoonlijke signatuur. De bedden worden vervaardig uit natuurlijke materialen in combinatie met duurzame techniek.
Alle materialen kunnen weer gerecycled worden waardoor er geen overbodige milieu belasting ontstaat.
De combinatie van natuurlijke materialen en vanadium stalen veren levert een zeer lange gebruiksduur met hoog slaapcomfort op. Elk bed wordt volledig in overleg met de klant gebaseerd op individuele wensen gebouwd.  Www.nesth.com

 

 

Op het gebied van duurzame energie hebben we een nauwe samenwerking met ons zusterbedrijf de Twentse Energie Groep. Duurzame energie zoals zonnepanelen, LED verlichting, warmtepompen, zonneboilers zijn een specialisme binnen de Twentse Energie Groep. Zij heeft jarenlange ervaring en alle benodigde kennis in huis op het gebied van duurzame energie. Met de jaargegevens van het energieverbruik (gas en elektra) van u kan worden bekeken of het zinvol is om te investeren in duurzame energie, en welke mogelijkheden het meest geschikt zijn. De investering kan en behoort in een aantal jaren te zijn terugverdiend. Natuurlijk kunt u ook om andere redenen kiezen voor duurzame energie, zoals bijvoorbeeld vanwege milieu overwegingen. 

Ook in de huidige woningbouw gelden normen die van invloed zijn om voor duurzame energie te kiezen (EPC normen voor nieuwbouw) In alle gevallen is het kiezen voor duurzame energie een bewuste en besparende keuze. 

De Twentse Energie Groep kan u uitleggen hoe de systemen werken en informatie geven over de verschillende merken die er op de markt zijn. Tijdens een afspraak kunt u daar uitgebreid en vrijblijvend over geïnformeerd worden. Vaak komt de Twentse Energie Groep ook bij u thuis, om de situatie bij u in huis te bekijken, om van daaruit het meest geschikte energiebesparende beleid te kiezen. 

Over de besparingen en voor aanvraag van de subsidie wordt u volledig terzijde gestaan, zodat u daar zelf geen omkijken meer naar heeft.

 

BEIEN (BEwoners Initiatief Enschede Noord) is van, door en voor bewoners van Enschede Noord. Het is een platform voor allerlei initiatieven die van onderaf en vanuit de wijk ontstaan. In het pand aan de Meeuwenstraat 160 willen we activiteiten ontwikkelen die de wijk socialer, duurzamer en hechter maakt. BEIEN wil maatschappelijk ondernemen in de wijk stimuleren.