Straatnaamwedstrijd

In mei van dit jaar hebben we een straatnaamwedstrijd georganiseerd. We zochten een nieuwe naam voor de hoofdstraat Zuidkamp, die door ’t Vaneker loopt. De komende jaren wordt ’t Vaneker ontwikkeld tot een bijzondere woonlocatie waar de kwaliteiten van het Twentse landschap met vrij wonen op de grens van stad en buitengebied samenkomen. De naam voor de hoofdstraat geldt als vertrekpunt voor de andere (nog aan te leggen) straten op ’t Vaneker.

De straatnaamwedstrijd heeft een overweldigend aantal reacties opgeleverd: het waren er ruim 120! We zijn blij met deze betrokkenheid bij het gebied.

Winnaars
De drie winnende straatnamen zijn:

  1. Zuidkamp
  2. Coulisselaan: ingezonden door de heer R. Dings uit Rotterdam
  3. Vanekerdreef: ingezonden door heer Ringenoldus uit Enschede

Zuidkamp?
Tussen alle ingezonden originele, nieuwe en historische namen bleek de naam Zuidkamp het meeste voor te komen. Tien mensen, ruim 8% van alle inzendingen, hebben ons voorgesteld de huidige naam te blijven gebruiken. De jury en de straatnaamcommissie van de gemeente Enschede wil hieraan graag gehoor geven.

We zullen onder de tien inzenders die gekozen hebben voor de naam Zuidkamp  een iPad air verloten. De 2de en 3de prijswinnaars ontvangen een cadeaubon voor een high-tea bij Theehuis Sprakel in ’t Bos.

Alle winnaars hebben ondertussen bericht gehad.