Huis met een verhaal

Is een van de historische gebouwen straks jouw woning?

Wonen in ‘t Vaneker, dat is uniek! Ga voor het bijzondere wonen. Wonen in een huis met een verhaal, een huis met een verleden, een huis waar jij toekomst aan gaat geven. Leven in ‘t Vaneker biedt ‘the best of both worlds’. Want waar je ook gaat; de stad of het bos, sporten of lezen, rust of dynamiek,wandelen of winkelen.

Vind je het belangrijk dat een huis leeft? Dat het karakter heeft? En dat het huis al een duurzame relatie heeft met zijn omgeving? Hou je van authentieke elementen, robuuste materialen en bijzondere details? Dan is wonen in één van de historische gebouwen in ’t Vaneker precies wat je wilt. 

Bijzondere geschiedenis
De gebouwen die nu in verkoop zijn, hebben een bijzondere geschiedenis. In de jaren ’40 – ’45 dienden ze onder meer als ziekenhuis, administratiegebouw, chapelle ardante (mortuarium) of tandheelkundige dienst. Maar ook als logiesgebouwen, eetzalen, magazijnen of als kerk. Het zijn stuk voor stuk huizen met een verhaal. De gebouwen werden in een landelijke stijl en scherfwerend gebouwd. Veelal lagen ze langs bestaande wegen. De bouw kende Nederlandse elementen, als baksteenbouw, doorgaans rechte topgevels en met zandlopers versierde luiken voor de ramen. Maar ook typisch Duitse elementen als de dikke muren, relatief kleine vensters en vloeren belegd met eiken parket zijn nog te herkennen. Bij voornamere gebouwen werden zelfs plafonds en wanden met eikenhouten elementen bedekt en werden zandstenen elementen in de bouw opgenomen.