VirtuScope: kijken in de toekomst van ‘t Vaneker

Bezoekers van KunstenLandschap kunnen tijdens het komende Pinksterweekend letterlijk in de toekomst van ’t Vaneker kijken. Door middel van de VirtuScope, een speciale kijker met  3D projectie, zie je ter plekke hoe wonen en leven in ’t Vaneker er uit kan zien. Je ziet bijvoorbeeld het huis van je dromen in het groene landschap verschijnen. Maar ook zie je hoeveel ruimte er in ’t Vaneker is voor buitenactiviteiten. De toekomst van ’t Vaneker wordt op een fascinerende manier verbeeld.

De VirtuScope is een technologisch hoogstandje en een soort telescoop waarbij gebruikt wordt gemaakt van 3D, stereoscopie en Augmented Reality. Het laat op het snijvlak van kunst en technologie zien hoe de toekomst van ’t Vaneker er uit kan zien. Wanneer je door de VirtuScope kijkt, zie je in het landschap verschillende elementen en huizen verschijnen. Je kijkt om je heen en ziet hoe plannen en dromen werkelijkheid lijken te worden.

Precies wat je wilt
Veel bouwvrijheid in een bijzondere landschappelijke omgeving maakt ‘t Vaneker aantrekkelijk voor mensen die zelf een woning willen bouwen. Ook zijn er diverse historische gebouwen die geschikt zijn voor wonen of bedrijvigheid. Je vindt er rust en natuur, maar bent ook binnen no time in hartje Enschede. ’t Vaneker: precies wat je wilt!

De VirtuScope staat op de route van KunstenLandschap op 8 en 9 juni tussen 11.00 en 17:00 op Zuidkamp 49 in 't Vaneker in Enschede.