Z1

Zuidkampweg 1
Koopsom:
Oppervlak:
Mogelijkheden:
Zelfstandig kantoorgebouw

Omschrijving

Voor de liefhebber van werken in een bosrijke omgeving bieden wij voor de verkoop aan een zelfstandig kantoorgebouw, fraai gelegen aan de hoofdentree van ‘t Vaneker’ in het buitengebied van Enschede aan de Zuidkampweg 1 te Enschede.
Het object ligt op een royale kavel en beschikt daardoor over een groot eigen parkeerterrein.

Het object heeft een brede bestemming waardoor vele functies zijn toegestaan. U kunt hierbij denken aan een maatschappelijke voorziening in de vorm van een praktijkruimte. Bedrijfsactiviteiten (categorie 1 en 2) in de rubrieken bedrijven, cultuur en ontspanning, dienstverlening, kantoren en sport zijn eveneens toegestaan.
Wonen, retail en horeca zijn niet toegestaan.

Historie voormalig Wachtgebouw Z1:

Z1 aan de Zuidkampweg 1, is in de winter van 1940/41 in opdracht van de Duitse bezetter gebouwd als onderkomen voor het dienstdoende wachtpersoneel. Bij de raampartijen met brede vensterbanken zijn de oorspronkelijke +/- 55 cm dikke buitenmuren nog steeds zichtbaar.

In het kader van het nieuwe beleid binnen Defensie voor meer openheid en zichtbaarheid, verhuisde het Basis Informatiecentrum in januari 1981 van de afgesloten Vliegbasis letterlijk naar het publiek; het veel toegankelijkere Z1.

In 1991 werd de openheid nog iets verder doorgevoerd en is het gebouw voorzien van de glazen uitbouw. De wacht is geheel verplaatst naar het aan de overkant liggende Z2, dat bij de Duitsers en later bij Defensie ook al dienst deed als kantoor en verblijfsruimte voor het wachtpersoneel. Ook werden de eigenlijke slagbomen met bedieningshuisje teruggeplaatst, zodat het publiek voortaan vrij toegang had tot het Basis Informatiecentrum, zonder eerst ‘door de wacht’ te hoeven gaan.

Indeling en oppervlakte(en):

De totale oppervlakte van het onderhavige object bedraagt circa 150 m² verdeeld over de begane grond.

De oppervlakten zijn gemeten door verkopend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Het object wordt opgeleverd met o.a. de volgende voorzieningen:
- Systeemplafonds voorzien van verlichtingsarmaturen
- CV-installatie met radiatoren
- Deels voorzien van LED verlichting
- Pantry
- Toiletten

Meer informatie:

Meer informatie over dit pand, vindt u op: https://www.fundainbusiness.nl/kantoor/enschede/object-42364087-zuidkampweg-1/

Ziet u een kans op deze unieke plek? Neem dan contact op met Elizabeth Molema of Roy Duijn van Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars | 053 485 22 44

Ligging

Neem contact met mij op