Z43

Eschbeekweg 29
Koopsom:
Biedingen vanaf € 600.000,00 K.K.
Oppervlak:
1813 m2
Mogelijkheden:
Bestemming: wonen, lettercode B, bouwaanduiding ‘karakteristiek’

Omschrijving

De zonnige, ruime bouwkavel met het historische pand Z43 ligt aan de noordelijke rand van ’t Vaneker en is omringd door bestaand groen, natuurlijke houtwallen en grote bomen. De kavel heeft uitzicht op het buitengebied en de weilanden en biedt de mogelijkheid voor realisatie van een nieuw te bouwen woonhuis in combinatie met het te handhaven zomerverblijf. Dit zomerhuis is in 1917 in opdracht van de bekende Enschedese textielfamilie Blijdenstein gebouwd als buitenhuis.

Voormalig zomerhuis familie Blijdenstein

Het voormalige buitenverblijf is een prachtig en nog vrijwel ongeschonden voorbeeld van hoe rijkere stadgenoten hun vrije tijd in de natuur van het platteland rondom Enschede (toen nog gemeente Lonneker) doorbrachten. Het huisje is opgedragen aan de vijf kinderen, zoals te zien is op de links naast de voordeur ingemetselde gevelsteen.

In de Tweede Wereldoorlog werd het huisje door de bezetter geconfisqueerd en werd het onderdeel van het in aanbouw zijnde ‘Suedlager’. Het huis heeft o.a. onderdak geboden aan de bekende Staffelkapitaen Hauptmann August Geiger. Na de bevrijding werd het pand door de Nederlandse overheid in gebruik genomen voor bewoning door militair personeel en hebben de oorspronkelijke eigenaren een nieuw buitenverblijf laten bouwen in De Lutte.

Bezichtiging

Is het niet gelukt om op een van de kijkdagen aanwezig te zijn, maar ben je wel geinteresseerd in de bouwkavel en het historische pand? Voor een afspraak voor een bezichtiging kun je contact opnemen met de makelaars van Bureau Kaveluitgifte ’t Vaneker via 053-480 00 91 of één van de makelaarskantoren, Ten Hag Makelaars: 053-8506070 en Snelder Zijlstra: 053-4852222.

Openbare inschrijving

Wegens enorme belangstelling voor dit pand en om iedereen een gelijke kans te geven, is gekozen voor verkoop bij openbare inschrijving. Indien u in aanmerking wilt komen het pand, dan kunt u uw voorkeur kenbaar maken via bijgesloten biedingsformulier. Dit formulier kan in een gesloten envelop, welke u ook in het informatiepakket vindt, vanaf maandag 3 oktober a.s. tijdens kantooruren afgegeven worden bij de receptie notariskantoor Hordijk & Hamer, M.H. Tromplaan 20, 7511 JK Enschede. De sluitingstermijn is donderdag 6 oktober 2022 om 12.00 uur.

Inloopspreekuur stadsbouwmeester/adviseur cultuurhistorie

Het is mogelijk om een afspraak in te plannen met de stadsbouwmeester en de adviseur cultuurhistorie. Dit is mogelijk op dinsdagmiddagen. U kunt zich dan op hoofdlijnen oriënteren over de verbouw- en uitbreidingsmogelijkheden van dit pand. U krijgt een half uur om uw plannen met de stadsbouwmeester te bespreken. Hiervoor dient u vooraf - telefonisch - een afspraak te maken via het nummer van het secretariaat van Bureau Kaveluitgifte ’t Vaneker: 053 480 00 91.

Opening enveloppen inschrijvingen

Op 6 oktober a.s. om 12.00 uur is de sluiting van de inschrijvingstermijn en worden de ontvangen inschrijvingen geopend ten kantore van de notaris.

Kenmerken

 • Bouwjaar: ca. 1917
 • Kaveloppervlakte: ca. 1813 m²
 • Het pand heeft 1 bouwlaag met kap
 • De kap bestaat uit een schilddak gedekt met dakpannen
 • Het bestaande pand heeft grote cultuurhistorische waarde
 • Voor het pand geld een instandhoudingsplicht en een verbeteringsopgave
 • Bestemming: wonen, lettercode B, bouwaanduiding ‘karakteristiek’
 • Maximale bouwhoogte voor woonhuizen met kap: 10 meter
 • Maximale goothoogte voor woonhuizen met kap: 4 meter
 • Afhankelijk van het bouwplan is er een afwijking mogelijk van het Bestemmingsplan via een vrijstellingsprocedure
 • Splitsing van het pand en perceel is niet toegestaan, de kavel is bestemd voor bewoning van één huishouding
 • Gescheiden afvoer van hemelwater en afvalwater
 • Maximaal 1 toegang door de openbare ruimte tot het perceel met een breedte van maximaal 5,0 meter

Ligging

Neem contact met mij op